MER

SKÅDESPELARE

Film | TV | Scen

Anna Persson rör sig med lätthet mellan olika genrer och medier. Över tjugo års erfarenhet. Foton nedan i urval. 

Foto: Revlot: Richard Jarnhed, Sista dansen:Aorta, Bad girls: SVT, Guds djärvaste ängel: Råger Johansson, Körsbärsträdgården: Anna von Brömsen, Woyzeck: Aorta, Wallander: Yellowbid Productions och Rysk Roulette: Aorta.

"Jag har sällan sett en människa lyssna med hela kroppen - det gör Anna Perssons Edith. Hon förmår vara sensuell utan att vara erotisk och förmår skratta ut sin sturske besökare så att till och med han smälter."


Recension "Guds djärvaste ängel" Kristjan Saag, GT

"Skolad skådespelare som hon är

har hon en självklarhet på scenen många kan avundas och drömma om. En självklar person att kontakta om man letar efter en moderator i ett panelsamtal eller en debatt, en programledare/konferencier under en heldag med olika programpunkter eller en presentatör under en konferens." 

Programblad

Anonyma Humorister

"En som istället öser på för fullt verk och visar att också det kan gå om gränsvärdena är inom kontrollerade gränsvården är Anna Persson i rollen som Kiki. En avantgardistisk famme fatale i svart och naket som virkar sig genom föreställningen med utmanande precicion."


Recension "Rysk Roulette"

Tomas Forser, GP


RÖSTSKÅDESPELARE

Ljudböcker | Speaker | Inspelning

Redan innan Teaterhögskolan började Anna Persson att arbeta som reklamspeaker och med informationsfilm. Idag erbjuder hon även inspelning i egen studio. 

Filmen om Riksbankens 350-åriga historia är ett exempel på ett av de många voice over jobb Anna Persson har gjort i samarbete med Online Voices. Radio/TV-reklam och utbildningsfilmer avlöser varandra sedan många år tillbaka. Anna Persson samarbetar med andra ljudproduktionsbolag som till exempel TMP och har möjlighet att spela in i egen studio. 

Vid två tillfällen har Anna Persson fått det hedervärda förtroendet att läsa in en roman för Sveriges Radio. Det klassiska radiorogrammet Radioföljetongen har funnit sedan 1939 och är en föregångare till dagens ljudbok.

Första gången Mirja Unges Järnnätter och senast MARIE - en roman om Madame Tussauds liv skriven av Dorrit Willumsen. 


När Pratboken Förlag skulle ge ut Jean Bolinders deckare "Martin Luffas hemlighet" var det författaren själv som önskade Anna Perssons röst!


I klippet här ovanför hör du korta smakprov på inläsningar producerade av Sveriges Radio. Utöver det har Anna Persson gjort roller för Radioteatern/SR DRAMA, varit gäst och uppläsare i Biblioteket, Boktornet och Radioförjetången.


Under 2017 gästade hon återkommande panelen i Förmiddag i P4 med Stefan Livh.


KONFERENCIER

Företagsevent | Stand up comedy line up | Paneldebatt

Med en proffessionell konferencier garanteras ett kreativt samarbete som resluterar i underhållning och tydlighet. Skådespealens tyngd och komikerns lätthet gör Anna Persson till ett självklart val. 


Foto: Dino Soldin

ANNA PERSSON

Copyright 2020© Alla rättigheter förbehållna